COVID-19

Hur styrelsen ställer sig till Coronaviruset & årsstämman 31 mars 2020. 

Coronaviruset sprids nu i Sverige. Alla påverkas. Situationen förändras hela tiden. Vi i styrelsen bevakar utvecklingen dagligen. Vi följer myndigheternas rekommendationer och gör vårt bästa för att upprätthålla service till våra medlemmar.

Att begränsa sociala kontakter med människor som är sjuka eller har sjukdomssymptom hindrar smittspridning.

Om du har ett fel i lägenheten av akut karaktär och behöver kontakta vår fastighetsskötare, ber vi dig informera om dina eventuella sjukdomssymptom i samband med din felanmälan så att de kan beakta det inför åtgärd av felet.

Årstämman 2020

Flera undrar vad som sker med den kommande årsstämman 31 mars. Vi följer myndigheternas allmänna rekommendationer och ser för närvarande ingen anledning att skjuta upp stämman. Om situationen förändras återkommer vi med information om detta. 

Har du tecken på att vara förkyld, hostar eller andra sjukdomssymptom bör du ta hänsyn till dina grannar och inte närvara personligen utan rösta via ombud som har fullmakt. Samma sak om du tillhör någon av riskgrupperna. En medlem får inte företrädas av fler än ett ombud. 

En fullmakt ska vara skriftlig, daterad och undertecknad och gäller högst ett år från utfärdandet. Genom att följa dessa riktlinjer kan antalet fysiskt närvarande medlemmar begränsas och stämmorna hållas som planerat.

Nu är grannar särskilt viktiga – omtanke behövs!

I denna situation kan grannars omtanke göra stor skillnad. I vår förening bor både ensamstående och äldre personer, kanske finns även grannar som har insjuknat eller befinner sig i karantän. Att ringa eller på annat sätt höra av sig kan betyda mycket för den som är orolig eller sjuk. Ni ska självklart förhindra spridning av viruset, men att ringa och kolla läget, eller höra om ni kan hjälpa till med något, uppskattas säkert av många.

Vi hoppas på din förståelse och tackar för ditt samarbete så att vi tillsammans kan göra vad vi kan för att minska smittspridningen av Corona.

Varma hälsningar

Styrelsen i Alfågeln Waxön